TITKOSAN KEZDŐDÖTT

A Titkosan kezdődött című kortárs képzőművészeti kiállítás az egyetemek modellváltásának, a művészet függetlenségének és a felsőoktatás szabadságának kérdéskörét járja körül. A kiállítássorozat első eseménye december 16. és január 15. között tekinthető meg Budapest belvárosában galériák, vendéglátóhelyek és színházak kirakataiban. 

https://www.facebook.com/events/697651524272040


A 2B-ben a következő munkákat tudjátok megnézni:

Terdik Szilvia
19 év munkaviszony
2020
akril, vászon
Terdik Szilvia festményein az egyén és a hatalom viszonyának kritikai vizsgálatával foglalkozik. A szék motívumán keresztül hol az elnyomó, hol az elnyomott bőrébe bújik, így jeleníti meg a zsarnokság önkényes és pusztító természetét.

Zakar Antal
Waiting for the Sun No. 20
2020
vegyes technika, rétegelt lemez
Zakar Antal munkájában a reménytelen jelen – sírva vigad – elfogadását vegyíti korunk társadalomkritikájával. Az utópisztikus kiberteret megtölti a fanyar humor és az irónia: a magyaros ételek mellett itt-ott feltűnik egy zacskó narancs, a földön egy focilabda, pár bőrönd, miközben az égen tovaszáll egy gólya.

Csapó Júlia
Langyos víz
2020
digitális videó
„Élünk-e, vagy csak elvagyunk a langyos vízben? Sodródunk az árral? De melyikkel?
A lényeg, hogy mi nem tehetünk semmit. De legalább van rántotthús vasárnap ebédre/ nem lőnek az utcán/ majd nyáron elmegyünk nyaralni a Balcsira.”

Sarfenstein Ditta

Aki a víz alá lebukva tevékenykedik
2020
digitális videó (üveg, ólomkatonák, víz)
„Ebben az elkülönített világban két szféra és halmazállapot található. A felső világ nyomás alá helyeződik, nem tud tovább létezni a maga megmerevített jelenében. Minden perc közelebb juttat a mélységhez, ahol már nincs más, csak a káosz. Az egyensúlyi állapot után egy ponton mindenki elkezd zuhanni. Ez az olvadás.”