Modern képek avagy “Tanulás közben”

“Inasévek-Tanulmányok, oktató ábrák, festmények”


Tari Eszter: Rubens macskája

“Tanulás közben” “Inasévek-Tanulmányok, oktató ábrák, festmények” a címe annak a kiállításnak, melyet augusztus 25.-ig a 2B Galériában tekinthetnek meg az érdeklődők. A kortárs képzőművészek képei között egyaránt található érdekes formai megoldás, absztrakt kép, elgondolkodtató alkotás, színpompás, vagy színeket kevésbé tartalmazó mű.

A 2B Galériában látható kiállításhoz Keserű Ilona írt szöveget, melyben kifejti, miképpen haladhatunk a firkálástól, a papíron való nyomhagyáson át, afelé, ahol már olyat alkotunk, mely igazi látványt nyújt. Úgy gondolja, a színérzékenység nagyon korán megnyilvánulhat, de a gyermeket figyelni kell, s támogatni abban, mit legszívesebben csinál. Leírja -véleménye szerint- mikor érdemes elkezdeni szakmai tanulmányokat folytatni, s megemlíti az egyetemi színtű művészeti képzés feladatát, valamint a Szabad Művészetek Doktora (DLA) képzést is. Keserű Ilona ír saját útjáról is, hogy került a művészet közelébe, miként lett -a már 21 éve elhunyt- Martyn Ferenc az Ő mestere. (a teljes írás elolvasható a galériában.)

A kiállítás augusztus 25.- ig tekinthető meg hétfőtől-péntekig 14-18 óráig, s szombaton 11-16 óráig. A kiállított képek közül néhány meg is vásárolható.

Németh Krisztina