Családi tárlat a Ráday utcában

Különleges kiállítás nyílt a Ráday utcai 2B Galériában. Egy ikertestvérpár, Wächter Ákos és Wächter Dénes alkotásait lehet megtekinteni február 20-ig a galéria „Családok” sorozatának részeként.

Wächter Ákos festőművész egyik alkotása előtt

Wächter Ákos Ferencvárosban él, itt is alkot. Ide járt középiskolába is, a Kisképzőbe, majd egyetemi éveit a Képző és Iparművészeti Egyetemen töltötte. Mindenhol mellette volt testvére, Dénes is, akivel egyébként ikrek.

– A családban nem volt képzőművész, nálunk azonban már korán megmutatkozott a művészet iránti fogékonyság, tehetség – meséli Wächter Ákos. – Együtt jártunk iskolába, mind a szakközépbe, mind az egyetemre – igaz, utóbbin külön osztályba kerültünk. Együtt lettünk hát festőművészek is. Közös kiállításunk is volt már korábban is kettő, de javarészt azért külön-külön alkotunk, ez a jellemzőbb. Bár sokak szerint van hasonlóság a munkáik közt, azért nem összetéveszthetőek. – Leginkább gondolatbeli különbségek vannak köztünk. Dénes inkább egyfajta érzelmi megvilágítással dolgozik, én koncepcionálisabb vagyok.

A galéria „Családok” címmel indított sorozatot, melynek lényege, hogy egymással rokoni kapcsolatban álló művészeket hív meg kiállítani. Így került Ferencvárosba a Wächter fivérek tárlata is. A testvérpár olajvászon képei hagyományos technikával készültek, régebbi és új alkotások is vannak közöttük. Február 20-ig megtekinthető a Ráday utca 47. szám alatt.

HT
2010. január 20.