2 és fél- nem gond – avagy órák szokatlanul

Néhol „állni látszék az idő”, de bizony halad, csak esetleg nagyon lassan. Vagy visszafelé. Vagy az órakerettel együtt. Vagy egészen különleges módon. A 2B Galéria 2 és fél- nem gond című kiállítása július végéig tárja elénk az órák – néhol fura- világát, rejtelmeit.

A What’s Up? Na mi van? Kortárs magyar művészeti körkép programsorozat egyik kiállítása a 2 és fél-nem gond című alkotás. A tárlat Bori Bálint és Lábas Zoltán nevéhez fűződik, akik a nyolcvanas években az Indigó csoport tagjai voltak. Lábas Zoltán elsősorban színházi díszleteiről, Bori Bálint a napenergiával működő zengő objektíveiről ismert.

„A kiállítás főmotívuma az óra, különböző méretekben, a pályaudvari órától a karóráig. Minden óra preparált, esetenként az óramutatók szokatlan méretűek és mozgó objektekként betöltik a teret. A mutatók sajátos, változatos formákat rajzolnak paprikaporban, paprikaporral. A padlón óraművekkel meghajtott járművek mozognak lassan. Az installációhoz több parabolaantenna, bogrács és szita is tartozik.”

A 2 és fél-nem gond című kiállítás július 26.-ig megtekinthető a 2b Galériában, mely a IX. kerület, Ráday utca 47. szám alatt található.

Németh Krisztina