ÍZES, SZÍNES ILLATOK

Érzékszervek párbeszéde a 2B Galériában

A galéria tere 1 nap erejéig átalakul egy különleges kaland központi helyszínévé, egy egészen furcsa konyhává. A Ráday Feszt programjához kapcsolódva a kortárs művészetek színes szűrőjén keresztül kutatjuk az utca gasztro zegzugait. Vizsgálódásunk alapját az a fontos tényt képezi, miszerint a főzés és a különböző formákban kibontakozó művészet/alkotás közös pontja a KREATIVITÁSban keresendő. Mindezt tesszük úgy, hogy a lényegről egyetlen percre sem feledkezünk meg: minden egyes elfogyasztott falat, legyen az zöldség vagy gyümölcs, főtt vagy sült finomság, létfontosságú az élethez és a világmegváltó gondolatok születéséhez.

Az utca és a galéria adottságaihoz igazodva egy olyan multikulturális élményben lehet része a résztvevőknek, amely számos nézőponttal bővíti a két “műfajhoz” – a főzéshez és általában a különböző művészeti ágakban kibontakozó alkotáshoz – kapcsolódó személyes és tágabban értelmezve az adott területhez,tájegységhez és országhoz kötő elképzeléseinket. 

Programunk:

1. Felfedező túra a Ráday utca éttermeinek rejtett világában + zöldség-város építő műhely. Vajon hány nemzet konyhája sorakozik fel ezen a néhány kilométeren? A túra és a workshop is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2. Az élet apró örömei bisztró. Adalékanyag mentes “hozzávalók” készítése hozott élményekből, de a galéria alapanyagaiból, csomagolástervező workshop, szakácskönyv illusztráció készítés, 21. századi csendélet fotózás

3. Titkos kulináris kísérlet, élő közvetítéssel. Vajon ki menti meg a világot egy csöppnyi odafigyeléssel?

A workshopokhoz a rendezvény ideje alatt folyamatosan lehet csatlakozni.